Все още не са ясни причините за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново, което снощи беше открито мъртво в района на изоставена сграда в покрайнините на града. Разследващите работят по всички версии, които може да са причина за трагедията . Близките обаче са категорични, че детето им е убито от 42-годишен мъж, с когото имало отношения в последните седмици.

Следите на 15-годишното момиче, което живеело със семейството си в село Ресен, се губят вчера сутринта.

През деня близките й я обявили за издирване в полицията, а вечерта случайни минувачи я открили в безжизнено състояние в близост до изоставена и опасна сграда, известна като "Къщата на Алпиниста". Постройката се намира на самия скален венец на Велико Търново.

Близките са категорични, че детето им е отвлечено и убито от 42 -годишен мъж от същото село. Разказват още, че от известно време я преследвал и заплашвал, а по думите им във вторник през нощта я принудил да избяга от дома си с него.

11 часа беше от там насетне до днешен ден, няма ми следата на детето. Как да не я излъже, кажете ми, как да не я излъже. Просто моля ви се хора, справедливост да има, детето ми няма да се върне, но поне за други деца да има живот, казва майката на момичето Анелия.

Ако не излизаш с мен, ще ви запаля къщата, според теб самоубийство ли е?! Отвлече я тук от къщата със страх, заплашена е, смята лелята на момичето, предава БНТ.

На мястото разследващите открили скъсан международният й паспорт.

Може да се дължи на много неща, може тя да го е скъсала преди да извърши акта на самоубийство, може нещо друго да се е случило в тази фамозна къща на алпиниста, казва Радослав Косев, наблюдаващ прокурор.

Работи се по всички версии - нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Каква е причината, както ви е ясно, се изяснява и в момента, казва Илиан Благоев говорител на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Къщата в близост до която е открито тялото на момичето, от години е изоставена и се намира на труднодостъпно място, но въпреки това често в нея се събират търсачи на силни усещания.

По случая все още няма задържани. Действията на разследващите органи продължават.