Димитър Харалампиев, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков, обвинени за побоя в бар "Бикини" в Созопол, отново бяха докарани при засилени мерки за сигурност  с два буса на съдебна охрана. На слизане петимата  наведоха козирките на  шапките си, за да се скрият от обективите на фоторепортерите. Първите двама от тях дори изпревариха по темпо ескортиращите ги и влязоха с притичване в сградата на съда. 

Припомняме, че при боя пострада бившият общински съветник и настоящ общински служител Христо Бардуков.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Харалампиев за хулиганство, извършено в условието на повторност.

Срещу Георги Джендов обвинението е за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм и за закана с убийство. Пламен Русев е обвинен в хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм. Срещу Георги Недялков обвинението е за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм. Същото е обвинението и срещу Красимир Апостолов.

За престъплението, в което е обвинен Димитър Харампиев, е предвидено наказание от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“. За престъплението по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК - „лишаване от свобода“ до 6г.

Въпреки твърденията им, че не се познават помежду си, и молбите им за по-лека мярка, миналата седмица те получиха най-тежката - задържане под стража, пише burgasinfo.com. В края на заседанието петимата бяха откарани в ареста, който е на територията на Бургаския затвор, отново под засилена стража. Съпровождаха ги осем охранители.

Припомняме, че над 10 души си ранени, а 5-има са арестувани след мелето в бар „Бикини“ в Созопол.

Съдържателят на заведението Христо Бардуков определи атаката като организирано нападение. Бившият репортер на „Господари на ефира“ е управител на заведението и e сред първите, които са се сблъскали с въоръжената група от 13 човека, която нахлу в претъпкаnата дискотека.