Разпитаха и последния свидетел от ПТП-то на бул. „Пещерско шосе” при което Мария Димитрова-Карахристева блъсна млада лекарка, казвайки че е „нефилим” и ще убива нефилими.

48-годишната Мария е изправена на съд затова, че е нарушила правилата за движение по пътищата и умишлено е причинила средна телесна повреда на Петя Аргирова. Катастрофата стана на 30 юни 2021г. на булевард „Пещерско шосе”, като шофьорката нарочно блъснала 31-годишната Петя, а след това обвиняемата се е държала неадекватно нарочвайки жертвата си за сатанинско изчадие.

В днешното заседание показания даде и последният свидетел на катастрофата Емил Гърдев, който пръв е бил на мястото на инцидента и е подал сигнала на спешен телефон 112.

Беше около 17 часа следобед и се приготвях да ходя за работа. Чух звук и видях сивия джип спрял и една жена, която лежеше на тротоара. Прекосих булеварда, за да видя дали е добре. Позвъних веднага на 112. Жената от колата слезе и каза, че другата, която лежи на земята е (думата с „н”) б.а. нефилим. Малко след това дойдоха и други хора и започнахме да споделяме кой какво е видял. После дойде полиция и линейка и жената започна да идва в съзнание. Шофьорката изглеждаше неадекватна. Тя не искаше да види жената и изглеждаше изпълнена с гняв. Поведението и лицето ѝ беше изпълнено с гняв. Мен също ме попита дали съм думата с „н”. След като полицията ни взе данните си тръгнах”, разказа пред съда свидетелят.

В днешното заседание трябваше да бъде изслушана и комплексна арбитражна съдебно-медицинска експертиза, но тя все още не  е изготвена от специалистите, което наложи и отлагане на делото за началото на месец май.

Делото срещу "убийцата на нефилими" забуксува, изходът - задънена улицаТрета експертна комисия ще решава дали Мария Димитрова-Карахристева е вменяема

Изготвянето на трета-арбитражна експертиза се наложи след като при предишните две бяха констатирани коренно различни оценки на експертизите. С оглед на това държавното и частното обвинение поискаха от съда назначаването на трета – арбитражна експертиза, от която да се вземе заключително решение относно състоянието на Мария Димитрова-Карахристева.

В новата изследване ще има и вещо лице - рентгенлог както и невролог, т.е. в новата  комплексната експертиза ще участват двама съдебни психиатри, един  психолог, невролог и рентгенолог. Те ще бъдат определени от съответните ръководители на катедри в УМБАЛ „Свети Георги” извън тези, които са участвали досега.

Очаква се след изслушване и приемане на експертизата делото да бъде приключено.

Съзнавала ли е какво прави "убийцата на нефилими" или е невменяема?

Как се стигна до инцидента?

На 30 юни миналата година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип "Волво“ на пешеходна пътека на булевард „Пещерско шосе”, като според очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и нарочно я е блъснала. Тогава свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно, като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след катастрофата, очевидците споделиха пред TrafficNews, че водачката на джипа гледа безучастно пострадалото момиче. 

Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента е бързала за болницата, защото майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „Пещерско шосе“. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намаля скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

"Убийцата на нефилими" е била в "особено психично състояние", когато блъсна млада лекарка