Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „Пещерско шосе“, се изправи пред съда днес, но старт на делото не беше даден. Причината е, че пострадалата Петя Аргирова, която е и частен обвинител, е представила болничен, с който удостоверява, че няма как да присъства в съдебната зала.

Молба за отлагане на процеса е депозирана и от адвокатката на младата лекарка, тъй като в момента тя се намира извън пределите на страната.

"Убийцата на нефилими" застава пред съда: Ще признае ли, че е блъснала нарочно младата лекарка?Свидетели на инцидента разказаха, че Мария се е държала неадекватно като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива

Медията ни научи, че процесът ще протече по частично съкратена процедура с разпит на няколко свидетели и експерти. 48-годишната Мария Карахристева ще признае фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт, но няма да признае, че е блъснала нарочно лекарката.

Според адвокат Левашки, представящ защитата на Карахристева, престъплението не  е умишлено и тя е била в „особено психично състояние” по време на инцидента. Припомняме, че според очевидци на катастрофата шофьорката нарочно е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „нефилим”, „сатанинско изчадие” и други подобни. Адвокат Левашки сподели, че след инцидента, Мария Карахристева е започнала посещение при психиатър, като състоянието ѝ значително се е подобрило. Той смята също, че съдебно-медицинската експертиза не е обективна, защото е направена почти 7 месеца след инцидента.

Според заключението на експертите, Карахристева е в стабилно психично състояние, но според адвокат Левашки по време на катастрофата не е била.

Следващото заседание е насрочено за 9 юни.

Очевидци на катастрофата в Смирненски: Жената удари момичето нарочно, нарече я "нефилим"Шофьорката е арестувана във Второ РПУ, разпитват свидетелите

 

Как се стигна до съдебната зала?

На 30 юни миналата година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип "Волво“ на пешеходна пътека на булевард „Пещерско шосе”, като според очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и нарочно я е блъснала. Тогава свидетели на произшествието разказаха, че Мария се е държала неадекватно като нарочила жертвата си за "нефилим" и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след катастрофата, очевидците споделиха пред TrafficNews, че водачката на джипа гледа безучастно пострадалото момиче. 

Петя е лекар и работи в Инфекциозна клиника. По време на инцидента тя е бързала за болницата, защото майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 г. Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „Пещерско шосе“. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намаля скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария продължила движението си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и наркотици, като пробите й били отрицателни. Пострадалата е била откарана в болница и е установено, че е получила средни телесни повреди.

Психиатри установяват вменяема ли е жената, прегазила умишлено млада лекарка в ПловдивНа момичето е причинена средна телесна повреда - травми по лицето и носа