Полицаи от София разкриха помещение, пълно с части от крадени автомобили. 30-годишен мъж е задържан по случая.

На 5 септември постъпил сигнал в столичното Второ Районно, че на адрес в складово помещение на фирма се разкомплектоват крадени коли. При извършената незабавна проверка сигналът бил потвърден.

В рамките на разследването служителите от сектор "Престъпления, свързани с МПС"-СДВР извършили огледи и претърсвания на помещението. В него те открили и иззели части и купета от противозаконно отнети и обявени за международно издирване автомобили „Шкода Октавия“ и „Фолксваген Шаран”; двигатели с изтрити, заличени или частично видими номера; девет скоростни кутии; демонтирани еърбеци и компютри за тях; регистрационни талони за моторни превозни средства.

Намерени са и  пет кашона, съдържащи 1,790 кг зелена тревиста маса. При експертизата се потвърдило, че става дума за марихуана. В хода на проведеното издирване на 12 септември бил задържан 30-годишен мъж, който е известен на МВР и е осъждан.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на мъжа е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа”.

Снимката е илюстративна!