Оранжерия с голямо количество марихуана е разбита при операция на ГДБОП и ГДНП. Операцията е част от мащабна акция, която се провежда в момента в цялата страна, след координирани действия между МВР и прокоратурата.

Първото нелегалното съоръжение се намира в Равно поле, а второто - в Томпсън, близо до Своге. Има задържани.

Акцията е във връзка с голяма специализирана операция на полицията и прокуратурата, която стартира рано тази сутрин. Тя е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и тече на територията на цялата страна.

Двамата задържани вече са били осъждани за разпространение на дрога, като един от арестуваните е свързан с т.нар. "Люлинска група".

Към момента са задържани най-малко 56 души. Продължават претърсванията в домове на лица от криминалния контингент, срещу които се водят дела или има данни, че се занимават с разпространение на наркотици.

 

Акция "Бяло": Хванаха софиянец с кокаин, в дома му са открити пликове с марихуанаОще един мъж задържан за отглеждане на трева в оранжерии

Демерджиев за акция „Бяло”: Има 56 задържани лица, не сме имали толкова мащабна акция досега

Има задържани при акция "Бяло" в Пловдив56 лица са арестувани в цялата страна, очаква се брифинг на прокуратурата в късния следобед