Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев даде брифинг в Министерския съвет с подробности за акция "Бяло", заедно с главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Не сме имали толкова машабна акция от много време. Тя тече на територията на цялата страна при много добро взаимодействие”, заяви той.

Акцията  стартира тази сутрин, като началото е поставено в три областни града. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев окръжните прокуратури заедно с жандармерията са започнали претърсвания в домовете на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела, или има данни, че се занимават с наркоразпространение.

„Към момента има задържани 56 лица, участват над 3 000 служители на полицията, Жандармерията и Гранична полиция. Операцията ще продължи и в коледните дни. Всякакви видове обекти се проверяват, от целия спектър където имаме данни, че може да има наркотични вещества. Има задържани и криминално проявени има и други лица. Държавата няма да толерира това на територията на България. Акцията ще приключи, тогава когато разпространението намали”, бе категоричен Демержиев.

Външният министър заяви, че се предвиждат тепърва и много други акции.

Гешев нареди акция срещу наркодилърите в цялата странаПретърсват се домовете на известни имена от криминалния контингент