Процесуални срокове попречиха на бизнесмена Аднан Юсеинов да се признае за виновен за жестоката катастрофа на пътя Пловдив – Хасково, при която загинаха двама души. Делото можеше да приключи още днес, но след поправка на обвинителния акт и премахването на едно от обвиненията за нарушение на ЗДвП, защитниците на Юсеинов откриха нови неточности, които водят до неясноти във фактическата обстановка и извършените нарушения при катастрофата.

Макар съдебният състав да не уважи искането на адвокатите Кирил Николов и Росен Александров, решението на магистратите може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция в 7-дневен срок, което се оказа и пречка процесът да се реши веднага. Защитниците на Юсеинов многократно заявиха, че желаят делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, но за да се признае вина, обвинителният акт трябва да бъде изряден.

Жестоката катастрофа, при която загинаха двама души, стана на 12 декември миналата година в района на 4-тия километър от Пловдив в посока Садово малко след 21 часа. Повдигнатото обвинение срещу Аднан Юсеинов е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Бизнесменът Аднан Юсеинов готов да признае вина за мелето край Пловдив, отстраняват грешки по делотоСъдът намали паричната му гаранция от 10 000 на 7000 лева

Според обвинителният акт в ПТП-то са участвали три автомобила. Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, 45-годишният Аднан Юсеинов, е виновен за тежката катастрофа. Той е предприел неправилно изпреварване, след което се блъснал в такси с кърджалийска регистрация и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е невредимо.

От екип на спешна медицинска помощ на място е констатирана смъртта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишният водач и пътник. Юсеинов е откаран в болница с опасност за живота. Бизнесменът е бил със 7 счупени ребра и 2 счупени крака, като и до ден днешен се движи трудно.

Единият загинал е Салиф Тефик, който е гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. Живеел от около 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, за да види родителите си.

Другият загинал е 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим, който отишъл по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

Шофьорът на БМВ-то виновен за смъртта на двама души в таксито ковчег край ПловдивТой е в тежко състояние в болница

Пътникът в таксито-ковчег се прибрал за малко в България, шофьорът на БМВ-то е в комаВ пловдивската „КИА" е пътувало и дете, което е невредимо

След инцидента Юсеинов бе с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намираше на лечение в болнично заведение, заради влошеното си здравословно състояние, вследствие на пътнотранспортното произшествие. В предходното заседание на 18 септември, мярката му за неотклонение беше изменена в „парична гаранция” от 7000 лева.

За следващото заседание, което е насрочено за 18 януари 2024 г., се очаква Аднан Юсеинов да се признае за виновен, съгласявайки се с всички факти и обстоятелства, така както да описани от държавното обвинение. При този развой на делото, бизнесменът ще получи присъда, редуцирана с 1/3 от определената.

Строителен предприемач от Кърджали е причинил мелето край Пловдив