Съдия от Старозагорския административен съд е бил намерен прострелян в дома си, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на 42-годишния Стилиян Манолов. Делото се наблюдава от Районна прокуратура – Стара Загора.

42-годишния съдия Стилян Манолов е намерен мъртъв в Стара ЗагораПрокуратурата работи по версия за самоубийство

Тежко раненият в гърдите млад мъж е открит от съседи около 17:36 часа вчера в безпомощно състояние във вътрешния двор на 4-етажната кооперация, където живеел. Оръжието, с което е прострелян е намерено в мазето, където най-вероятно е бил произведен и изстрелът. Магистратът е починал при приемането му в болницата заради огромна кръвозагуба.

Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е започнал юридическата си кариера преди време като военен следовател в Пловдив. Преди 10  години той е имал два ипотечни кредита, става ясно от саморъчно попълнена през 2012-а година декларация, пише „Монитор“. 

От прокуратурата съобщават, че по образуваното досъдебно производство по чл. 127 ал.1 от Наказателния кодекс. Извършени са огледи на местопроизшествие в Стара Загора, иззети са дактилоскопни следи. Назначени са балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК- експертиза.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършват и множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Стилиян Манолов пристига в старозагорския административен съд през 2016-а година. Преди това последователно е бил прокурор в Гълъбово и съдия в карловския районен съд. Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Стара Загора. Миналата година е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“.

Колегите му са изумени от случилото се, те научили за трагедията от медиите и категорично не желаят коментар. Според тях сред делата, които Манолов се е произнасял нямало нищо щекотливо. Предполага се, че е посегнал на живота си по битови причини, пише още „Монитор“