ОД на МВР портвърди за инцидента в цеха за стълкопакети, намиращ се в района на комбинат „Домостроене”, за който вече ви съобщихме. Оказа се обаче, че простреляният не е шефът на завод за дограма, е 23-годишен работник, който влязъл в спор с шефа си – по неясни причини.

Той е казал, че е надупчен със сачми от началника си. Отговорникът за обектите на територията на „Домостроене” инж. Ангел Колелиев заяви пред Флагман.бг, че наемателят на цеха Стойчо Попов бил коректен човек, държал обекта под наем от 2 години, плащал редовно.

"Получих информация, че в цеха за дограма има инцидент, при който е стреляно с пистолет, нямам право да вляза в самия цех, тъй като функциите ми са други", каза униформен охранител. От ръководството на охранителната фирма заявиха, че стрелбата е с газов пистолет, но това е всичката информация, с която разполагат.

"Ние охраняваме цялата територия на ДК Домостроене и нашите функции са да се предотвратяват кражби от самата територия, простираща се върху стотици дка. Всеки обект, който е под наем, си има сигнално-охранителна техника, а където е нужно, си имат собствена вътрешна охрана", казаха от ВТА.

Продължава да е загадка кой е алармирал тел. 112 за прострелването.