За втори пък пропадна разпоредителното заседание по делото срещу 31-годишния Пламен Кралев, подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на 18-годишния Георги Кукувейков, след нанесена тежка телесна повреда.

След като в предходното заседание обвинителният акт беше върнат на прокуратурата за поправка, днес причина за отлагането стана липсата на защитниците на пострадалите – адвокатите Йордан Давчев и Георги Кутрянски. Юристите са депозирали молби, че нямат възможност да се явят днес в съда заради други ангажименти, но за следващото заседание ще трябва да депозират доказателства за отсъствието си.

Обвинението срещу 31-годишния Пламен е, че е причинил смърт по непредпазливост на 18-годишния Георги, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда – тежка черепно-мозъчна травма, довела до опасност за живота, както и умишлено нанесена средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъби.

Действието се разиграло в първите часове на 1 ноември 2019 г. Георги и приятелката му били в нощно заведение за Хелоуин, където възникнал спор с компания от друга маса. Младежът бил изведен от охраната на дискотеката, защото бил неадекватен, а неколцина мъже го последвали навън, за да се разправят с него. След сигнал на приятелката му, която се върнала да потърси помощ, охраната на клуба се намесила и предотвратила саморазправата.

Отстраняват грешки по дело за пребит до смърт мъж преди 4 години в ПловдивОбвинението срещу Пламен е, че е причинил смърт по непредпазливост

Според обвинителния акт, в дискотеката Георги се опитвал да провокира Пламен. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия булевард, като по пътя, по-младият мъж отправил реплики към по-възрастния, който се засегнал и обидил. В следствие на това, Пламен се насочил към Георги и му нанесъл силен удар в лицето. 18-годишният мъж паднал по гръб на асфалта на пътното платно, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пострадалият бил откаран в болницата, където изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 г. починал.

Още в първото заседание пред съда Пламен и защитата му – адвокат Светлана Званчева изразиха готовност да признаят фактите описани в обвинителния акт, след отстраняване на дребните грешки, касаещи телесните повреди и пропуски за точната дата за настъпването на смъртта на Георги. Ако след старта на делото Пламен Кралев се признае за виновен, той ще получи с 1/3 по-лека присъда от определената му от съда.

В следващото заседание, насрочено за 14 май, ще бъдат разгледани исканията на близките на убития Георги за конституирането им като частни обвинители и граждански ищци в процеса.  

Предават на съд мъжа, ударил смъртоносно 18-годишния Георги пред дискотека в ПловдивОбвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост