Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 31-годишния Пламен К. от Пловдив. Той е предаден на съд за това, че на 1 ноември 2019 г. е причинил смърт по непредпазливост на 18-годишния Георги К. от Асеновград, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда - тежка черепно-мозъчна травма.

Действието се разиграло в първите часове на 1 ноември 2019 г. Пострадалият бил нападнат от няколко души. Той и приятелката му били в нощно заведение за Хелоуин. Младежът бил изведен от охраната на дискотеката, защото бил неадекватен, а неколцина мъже го последвали навън, за да се разправят с него. След сигнал на приятелката му, която се върнала да потърси помощ, охраната на клуба се е намесила и предотвратила саморазправата.

Според обвинителния акт, в дискотеката Георги се опитвал да провокира Пламен. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия булевард, като по пътя по-младият мъж отправил реплики към по-възрастния, който се засегнал и обидил от думите му.

В следствие на това, Пламен се насочил към Георги и му нанесъл силен удар в лицето. 18-годишният мъж паднал по гръб на асфалта на пътното платно, ударил си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден бил сигнал на тел. 112 и пострадалият бил откаран в болницата, където изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 г. починал.

Пловдивчанинът и момичето си тръгнали, като спрели на булеварда, за да хванат някое от преминаващите таксита. В същото време обаче били настигнати от мъжете, които го нападнали пред дискотеката и те отново се нахвърлили върху него с юмруци. Младият мъж паднал на земята и загубил съзнание. Според първоначалните данни линейката била изпратена чак на 20-тата минута, защото никой на отговарял на спешния телефон.

По време на досъдебното производство са извършени множество експертизи, свързани с установяване механизма на причиняване на смъртта на пострадалия.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.