Винаги съм била в услуга на обществото, не смятам, че присъдата е обективна и ще помоля за 15 години затвор”. Това каза през сълзи Красимира Лалева пред магистратите от Апелативен съд – Пловдив, където днес тя обжалва присъдата си „доживотен затвор”. Лалева допълни, че не е искала да се стига до убийство, а просто се е опитала да се защити.

За по-лека присъда пледира и прокурорът по делото Светлозар Лазаров. Той поиска наказание от 20 години затвор за обвиняемата. Въпреки, че става въпрос за тежко престъпление и тежки съдби, представителят на държавното обвинение се солидаризира с това, че доживотният затвор в случая е неправомерно тежко наказание. Според него няма наличие на ясен мотив и е налице провокация за извършване на убийството. Лазаров обърна внимание и на това, че убитият Божан сам се е поставил в положение да не може да се защита, заради употребата на алкохол и наркотици, които са открити в кръвта му.

В пледоарията си прокурорът обърна внимание на това, че Пловдивският окръжен съд е решил, че обществената опасност, която носи Красимира Лалева е много висока и съдът неправомерно е завишил наказанието. Той допълни, че тя е искала да се обади на 112, но е нямала телефон. Разкаяла се е и е потърсила съдействие, като в последствие е оказала такова и на разследващите.  

Налагането на доживотен затвор при провокация, след разкаяние, сочи за наличие на смекчаващи вината обстоятелства, които не са отчетени от първоинстанционния съд”, допълни прокурорът.

Представителят на близките на убития Божан – адвокат Георги Божков поиска от магистратите потвърждаване на присъдата, а защитникът на Красимира – адвокат Георги Василев пледира за най-лекото предвидено наказание – 15 години.

Решението на Апелативен съд – Пловдив ще бъде ще бъде обявено в законовия срок.

Доживотен затвор за Красимира Лалева, убила с гира приятеля си Божан в КючукаСпоред съда престъплението е извършено с изключителна дързост и особена жестокост

Припомняме, че в последния ден на месец март тази година Красимира Лалева бе призната за виновна от Пловдивския окръжен съд за това, че на 21 октомври 2021 година  умишлено е умъртвила бившия си приятел Божан Иванов в апартамента си на ул. „Трети март“ в Кючук Париж, като убийството е извършено с особена жестокост.

Тя го удряла с гира по главата, после му нахлузила торба на главата, а след това се опитала да се отърве от трупа като го завлякла в банята и го запалила, но заради силното задимяване, угасила огъня с душа. По-късно разказала всичко на свещеник от храма „Света Марина“, а той извикал полиция и Красимира била арестувана.

Майката на убития Божан: Изрод, друго за нея не мога да кажа!Съседите на убийцата разказаха, че е имала проблем с парите и не можела да си плаща сметките