„Изрод, какво мога да кажа друго" . Това бе лаконичният коментар на  майката на убития Божан Иванов. 28-годишният пловдивчанин бе открит мъртъв на 21 октомври. След изповед, бе арестувана 35-годишната му бивша приятелка Красимира Лалева.  

Както TrafficNews съобщи криминалният инцидент е станал на 21 октомври. След зверството Красимира отишла да се изповяда пред свещеник и му споделя, че е убила бившия си приятел в апартамента си в "Кючук Париж". Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията. 

Красимира е арестувана и заедно с полицията отиват в апартамента, където е тялото на мъжа. 28-годишният Божан Иванов е открит в банята мъртъв. По думите ѝ го е ударила с тежест за фитнес по главата, ала по мъжа са открити и обгаряния. Криминалисти считат, че е опитала да прикрие следите си, като запали тялото и опожари апартамента. Съседи казали, че е имало лек дим, но до пожар не се е стигало. 

Убийцата Красимира се изповядала пред свещеник, той подал сигнал в полициятаУбият в Пловдив Божан бил добро и кротко момче, негови познати не могат да си обяснят трагедията

За момента липсва всякаква друга информация по случая, а и все още остава въпроса защо от полицията и прокуратурата четири дни не оповестиха нищо за убийството. От TrafficNews потърсихме близки и приятели на Красимира и Божан, за да разберем повече за зверското убийство и причините довели до него.

Съседите на Красимира от блока на ул. "Трети март", където е извършено тежкото престъплание, определиха убийцата като необщителна и затворена жена:

„Влизаше, излизаше, никой не поздравяваше и нищо не говореше. Познаваме я от дете и все пак не знаем нищо за нея. Преди около три години баща и почина и от тогава живее сама. Не работеше. Обясняваше, че все я лъжат, все не и плащат, все на нея не и върви. Нищо повече не знаем”, сподели един от възрастните съседите на момичето.

От друг разбрахме, че Красимира дори не си е плащала сметките за ток. Имала е задължение и за неплатени входни такси и разходи от миналото лято до днес.

„За инцидента нищо не сме чули, никой нищо не е чул. От полицията разбрахме. Аз живея точно над нея, на горния етаж ,където всичко се чува, но нищо не сме разбрали - нито аз, нито жена ми. Не можем да си обясним как е станало и защо. Цяла нощ от полицията разпитваха и ровиха по кошовете да търсят гиричката”, разказа пенсионер, живеещ над Красимира.

Други съседи дори споделиха, че са разбрали за убийството от полицията.

Приятелите на Божан го определиха като добро и кротко момче.

„На никой никога не е правил лошо. Дори ако трябваше да избира, дали да помогне на себе си или някой друг, би избрал другия. Емпатията беше добродетел, който го водеше в отношенията му с хората”, посочи негов познат.

„Работеше на бензиностанция. Никога не е отсъствал от работа и не се е скатавал. Винаги беше усмихнат и позитивен човек”, разказаха колеги и приятели. Относно жените и връзките си, не коментираше много. Не беше от този тип момчета, които да се хвалят и да парадират. Имаше си друга приятелка, но той не говори за тези неща. Въпросната Красимира сме я виждали, но не я познаваме. Чували сме, че употребява забранени субстанции. Никой не я познава и не знае нищо за нея. Не знаем какви са им били отношенията, но последните дни Божан не си вдигаше телефона и не отговаряше на съобщения във фейсбук”, разказаха още близките му.

"Ангелско сърце, на мравката път правеше!", така казва неговата приятелка Нона Славова, която го познава от дете.

"Много ми беше скъпо хлапето, не мога да повярвам, че няма да го виждам вечно усмихнат... Все с усмивка, широка и блага беше", посочи още жената. 

За коментар и информация потърсихме и семейството на Божан, чиято мъка е огромна. Свързахме се с майка му, която беше видимо съкрушена от новината и посочи, че тече разследване. Пред наши репортери, тя разказа, че познава въпросното момиче. Били се разделили преди година, не знае дали още са се виждали и са поддържали контакт.

На въпрос какви са и впечатленията за нея, майката на убития Божан отговори: „Изрод, какво мога да кажа друго. В такъв случай друго за нея не мога да кажа"

Майка му сподели, че Красимира не работила, не знаела какво прави и сина ѝ при нея.

"Тя все беше болна. По цял ден нищо не правеше и лежеше, а уж все търсеше работа.  Като я гледаш 40 кила с мокри дрехи. Не знам какво повече да кажа", посочи още опечалената жена. 

TrafficNews ще продължи да следи случая.

Убийство в Пловдив! Млада жена е арестуванаБившият ѝ бил намерен мъртъв в банята на апартамента ѝ