Прокуратурата получи каквото поиска по делото за платена любов в „Мерита”, но протестира

В съдебната зала от държавното обвинение казаха, че поддържат частично протеста

13.10.2024 21:30 1468 0
Прокуратурата получи каквото поиска по делото за платена любов в „Мерита”, но протестира

Делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита” край село Войводиново отново влезе в съда след като и двете страни по делото останаха недоволни от решението на Окръжния съд в Пловдив.

На първа инстанция Антон Асенов, по прякор Мустафата, се измъкна само с 3 години условно и глоба от 10 000 лева по повдигнатите му две обвинения - за предоставяне на стаи за извършване на секс и блудствени действия и за пране на пари. Наказанието е само за първото обвинение, като за второто той беше признат за невинен.

До присъдата се стигна след повече от година и половина съдебен процес, в който бяха изслушани множество свидетели и експертизи. Според обвинителният акт, стопанисваният от Мустафата хотел „Мерита” е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия".

Според първото обвинение, от февруари 2014 г. до 19 май 2020  г. Мустафата е предоставял стаи в мотела на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение беше, че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според прокуратурата всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално, Мустафата работил като готвач в хотела. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от стаите се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те давали част от „заработените“ пари на Антон, като наем за стаите.

В „Мерита” обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. По делото е изяснено, че ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Изненадващо, след толкова дълго проточилото се дело и разпита на множество свидетели, прокурор Анелия Трифонова поиска едно общо най-тежко наказание за двете обвинения, а именно 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева. Макар да беше оневинен по второто обвинение, Мустафата получи именно 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок и глоба от 10 000 лв. Въпреки това прокуратурата внесе протест срещу решението на първа инстанция. Антон Асенов също обжалва чрез адвоката си Константин Давчев.

Делото за платена любов в хотел „Мерита” приключи! Изненадващо развитие за МустафатаАнтон Асенов получи само 3 г. условно, оневиниха го за пране на пари

В съдебната зала представителят на държавното обвинение каза, че поддържа частично протеста, като не е съгласен само с присъдата по първото обвинение. Според него, за второто „не може да има пране на пари, защото сделките не прикриват нищо. Не се казва каква сума е придобил, защото е обективно невъзможно да бъде определен и конкретизиран”.

Адвокатът на Мустафата допълни, че конкретно за второто обвинение е неправилно установена стойността на автомобилите закупувани в дадения период. „Приета е само автооценъчната експертиза, а в действителност те са купувани на много по-ниска цена”, каза Константин Давчев, като допълни, че поддържа жалбата и по първото обвинение.

Предстои Апелативен съд – Пловдив да вземе решение дали да потвърди, отмени или измени първоинстанционната присъда. То ще бъде обявено в законовия двумесечен срок.

Как протече цялото дело пред Окръжен съд четете тук:

Удариха и хотел "Мерита" на Миндуто, разследват го и за проституция

Жриците в хотел "Мерита" омайвали тираджии за 5 евро

Делото за платена любов и пране на пари в хотел "Мерита" пропадна, ще стартира през 2023г.

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5

Схемата с платена любов в хотел „Мерита”: Всички се отчитат на управителя, той твърди, че е пазач

Издирват свидетели по делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита”

Сагата с платена любов в хотел „Мерита” на финала, съдът няма да търси повече свидетели

Не му се вижда краят! Разпити на свидетели бавят делото за сагата с платена любов в хотел „Мерита”

Съдят Мустафата за сводничество и пране на пари, 30 евро струвал сеансът в хотел край Пловдив

Мустафата не се призна за виновен пред съда, разпитват всички свидетели в схемата

 
 
Изпрати новина