Хотел „Мерита” е бил като разграден двор, всеки влизал и излизал, а проституиращите момичета отчитали по 5 евро от всеки сеанс на Мурат. Имало е 5-10 момичета. Не работили на заплата и не плащали за стаи, но давали по 5 евро на управителя от всеки клиент, който обслужват. Шефът бил Мустафата, началникът е Мурат. Вторият отговарял за хотела и ресторанта и на него се отчитали парите. Мустафата рядко идвал в „Мерита”.

Това може да се направи като заключение от множеството разпити на свидетели,изслушани по делото.

Припомняме, че Мустафата, чието име е Антон Асенов, е с повдигнати две обвинения - за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги в хотел „Мерита” и за пране на пари.

Днес обаче един свидетел се опита да обърне цялото разследване и тезите на прокуратурата на пух и прах. Свидетелят Туран Фахри, по известен като Мурат и представян от всички като управител на хотела, ресторанта и паркинга към него, заяви пред съда, че бил просто пазач на паркинга и не знаел какво се случва в хотела.

Самият Мурат е от турски произход и не говори български. Твърди, че в момента живее и работи в Германия, но от справка в търговския регистър става ясно, че след ареста на Мустафата (б.а. срещу който се води делото) всъщност става едноличен собственик на капитала и управител на фирмата „ПАРК 1974 ЕООД”, стопанисваща хотел „Мерита”.

„Работих като пазач, не съм взимал заплата, само тираджиите ми даваха пари за паркинга. Виждал съм шофьори с момичета. Бях винаги отвън и не знаех там да е имало проститутки”, твърдеше Мурат пред съда. Той е имал такси и казва, че е спал в него и не е влизал в хотела.

Мурат отрече момичета да са му давали пари, само когато е ходил с таксито за цигари. Бил виждал момичета да влизат и излизат в хотела и да ходят до тоалетна

Относно противоречията в показанията сега и по време на досъдебното производство, Мурат каза, че полицаите го хванали докато спи и го свалили на земята. Някои неща в показанията пред разследващите твърди, че е казал едва ли не под натиск.

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5Делото срещу Антон Асенов - Мустафата стартира с разпит на свидетели

Друг от свидетелите по делото - Румен Асенов, също се опита да каже, че е бил малтретиран от полицаите и, че е дал грешни показания. Асенов е на метадонова програма, заради зависимост към наркотици. Твърди, че е работил в „Мерита” като готвач, преди това бил пазач и мияч на тирове. От думите му стана ясно, че Мурат е бил като управител на всичко.

„Идваха момичета, но аз не знаех, че са били проститутки”, каза още Асенов пред съда.

В досъдебното производство обаче, самият той е твърдял, че там има проститутки, които отчитат по 5 евро на Мурат. Относно противоречията в показанията, Асенов каза, че задържаните са били малтретирани в деня на акцията и полицаите си били измисляли.

Въпреки, че протоколът за разпит от дисъдебното производство е разписан от самия него, той допълни:

„Не съм казал такова нещо, каквото пише. Само ми казаха да се подпиша и аз се подписах”.

Освен Асенов, в съдебната зала бяха разпитани и двама от полицаите, снемали показания от замесените в схемата. От разказите им стана ясно, че по време на акцията на място са хванали клиент с момиче, предоставящо сексуални услуги. Имало е още 3-4 други момичета в хотела по това време и са ги отвели за разпит.

От думите на полицаите стана ясно още, че проститутките са предавали част от парите от услугите на Мустафата, чрез Мурат - между 5 и 10 Евро. Давали ги на Мурат, тъй като Мустафата не е бил постоянно в мотела, но са били предназначени за него.

„Мустафата е наричан шефа там, а Мурад е бил постоянно на мястото, буквално е спал в хотела”, допълни един от полицаите.

Антон Асенов Мустафата е имал сключен договор за наем на мотела, ресторанта и паркинга с Лиляна Русалова. Тя е собственик на хотела, заедно с още двама сръбски граждани.

От разпита ѝ стана ясно, че до миналата година Антон Асенов е бил наемател. Плащал е наем 2000 евро.

„Незнам да е имало проститутки и не е моя работа как е използвал мотела. Посещавала съм хотела от време на време, но не съм виждала да се предлагат сексуални услуги, но съм виждала там и момичета и момчета”, допълни собственичката.

В следващото заседание на 6 юли, Мурат ще бъде разпитан отново с друг преводач от турски език, заради възможни пропуски в днешните показания. За делото са призовани и още няколко свидетели, които до момента не са открити и са обявени за общодържавно издирване. Предстои и да бъде изслушана и експертиза, но това ще се случи след като бъдат разпитани всички свидетели по делото, по искане на защитата.

Мустафата не се призна за виновен пред съда, разпитват всички свидетели в схематаСрещу 48-годишния Антон Асенов са повдигнати две обвинения за тежки престъпления

Съдят Мустафата за сводничество и пране на пари, 30 евро струвал сеансът в хотел край Пловдив48-годишният Антон Асенов-Мустафата е брат на известния лихвар от „Аджисана" Стефан Асенов – Мендуто