Четиримата свидетели, които остава да бъдат разпитани по делото за платена любов в хотел „Мерита”, все още се издирват. Това стана ясно във вчерашното заседание в Окръжен съд  – Пловдив. От направена справка в Криминална полиция е видно, че лицата все още не са влизали в България и не могат да бъдат редовно призовани по делото.

Ако не се явят и на следващото заседание, то ще бъдат прочетени показанията им, дадени в хода на досъдебното производство и по този начин ще бъде приключено съдебното следствие.

Делото срещу Асен Асенов – Мустафата се гледа вече повече от година в Пловдивския окръжен съд, като на подсъдимия са повдигнати общо две обвинения - за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги и за пране на пари. Твърди се, че стопанисваният от него хотел „Мерита” е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия".

Издирват свидетели по делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита”Твърди се, че помещенията се използвали от жени, предлагащи сексуални услуги за сумата между 20 и 30 евро

Днес по делото постъпи и изисканата в предходното заседание справка от сектор „Пътна полиция” за документите с които са закупени и са регистрирани колите, които според прокуратурата са с пари от проституция. По искане на страните справките ще бъдат разгледани и коментирани в следващото съдебно заседание, за да могат да се запознаят обстойно с тях.

Припомняме, че според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинения. Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19 май 2020  г., в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение е, че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според обвинението всички тези пари са получени от проституция.

Схемата с платена любов в хотел „Мерита”: Всички се отчитат на управителя, той твърди, че е пазачХотелът бил като разграден двор - всеки изпълнявал всичко, а платените момичета отчитали по 5 евро от сеанс

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В „Мерита” обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Очаква се делото да бъде решено през януари 2024 година.

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5Делото срещу Антон Асенов - Мустафата стартира с разпит на свидетели