Делото срещу 48-годишния Антон Асенов, по прякор Мустафата, днес не стартира по план и беше отсрочено. Причината – съдия Екатерина Роглекова е болна и няма как да присъства на процеса. Предвид тези обстоятелства, най-вероятната нова дата ще е през следващата календарна година.

Срещу Мустафата са повдигнати две обвинения - за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги и за пране на пари.

В разпоредителното заседание  през октомври, 48-годишният Антон Асенов не се призна за виновен пред съда и адвокатът му Константин Давчев поиска процесът да се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

От материалите по делото става ясно, че стопанисваният от него хотел „Мерита” във Войводиново, е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия". 

Според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинения. Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19.05.2020  г., в мотел „Мерита“ /с. Войводиново, обл. Пловдив/, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия. Второто обвинение е,  че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на

11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според обвинението всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Съдят Мустафата за сводничество и пране на пари, 30 евро струвал сеансът в хотел край Пловдив48-годишният Антон Асенов-Мустафата е брат на известния лихвар от „Аджисана" Стефан Асенов – Мендуто