Няколко свидетели, които се издирват по искане на съда, спъват делото срещу Асен Асенов – Мустафата,  за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита” във Войводиново. Делото се гледа вече повече от година в Пловдивския окръжен съд, а в днешното заседание беше изслушана само една от призованите свидетелки – Галя Ангелова.

Повдигнатите обвинения срещу Мустафата са за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги и за пране на пари. Стопанисваният от него хотел „Мерита” е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия".

Според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинения. Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19 май 2020  г., в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение е, че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според обвинението всички тези пари са получени от проституция.

Схемата с платена любов в хотел „Мерита”: Всички се отчитат на управителя, той твърди, че е пазачХотелът бил като разграден двор - всеки изпълнявал всичко, а платените момичета отчитали по 5 евро от сеанс

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В мотела обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

В началото на процеса Мустафата не се призна за виновен и делото протича по общия ред – с разпит на свидетели и вещи лица. В днешното заседание обаче беше разпитана само една свидетелка – комшийка на обвиняемия в Столипиново.

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5Делото срещу Антон Асенов - Мустафата стартира с разпит на свидетели

„Не знам какво работи, отива сутрин на работа и вечер се прибира. Винаги помага на хората. Знам, че има брат, но не го познавам. От дълги години сме съседи, живее с втората си жена си и детето. Знам родителите му, но не ги познавам много. Не знам какви са им отношенията. Жена му не работи, гледа дъщерята му. Хубаво си живеят, къщата му е нормална. Жена му се казва Мавиш, а детето е на 8-9 години. Знам, че майката на Мавиш работеше в Австрия и те често пътуваха в чужбина”, разказа 68-годишната Галя Ангелова.

След показанията на жената се изслуша и прие автооценъчна експертиза, която касае второто обвинение срещу Асенов. За следващото заседание обаче ще бъде изискана и справка от сектор „Пътна полиция” за документите с които са закупени и са регистрирани колите. Идеята е да се сравни дали не са занижени цените на превозните средства. Ще бъде направен и последен опит да бъдат открити издирваните свидетели като ще се изиска справка от Криминална полиция, Сектор „Издирване” дали са открити и как протича тяхното издирване.

Процесът ще продължи на 4 декември.

Съдят Мустафата за сводничество и пране на пари, 30 евро струвал сеансът в хотел край Пловдив48-годишният Антон Асенов-Мустафата е брат на известния лихвар от „Аджисана" Стефан Асенов – Мендуто