Сагата с платена любов в хотел „Мерита” все повече се заплита. Разпити на още свидетели ще забавят края на съдебния процес. Това стана ясно на заседание в Окръжен съд  – Пловдив преди дни.

Припомняме, че  делото срещу Асен Асенов – Мустафата се гледа вече повече от година в Пловдивския окръжен съд, като на подсъдимия са му повдигнати общо две обвинения - за предоставяне на помещения за извършване на сексуални услуги и за пране на пари. Твърди се, че стопанисваният от него хотел „Мерита” е бил публичен дом. Обектът се намира в непосредствена близост до Околовръстното шосе и отбивките за магистрала "Тракия".

На заседанието, което бе проведено преди дни бяха разпитани бащата на обвиняемия- Мустафа Юсеин, Ангел Мандев, който е братовчед на Мустафата, както и тъщата му. Делото трябваше да зададе края на производството и Асенов да получи своето евентуално наказание. Това обаче не се случи, защото то бе насрочено за друга дата с цел да се доразпитат свидетелите.

Самият Асен Асенов също е предпочел да даде обяснения, като е заявил пред съда, че момичетата, за които става въпрос са заварени от него там. По думите му те били отпреди той да наеме хотела и ги е оставил, защото нямало къде да отидат.

Издирват свидетели по делото за платена любов и пране на пари в хотел „Мерита”Твърди се, че помещенията се използвали от жени, предлагащи сексуални услуги за сумата между 20 и 30 евро

Припомняме, че според обвинителния акт на Антон Асенов са повдигнати две обвинения. Първото е затова, че от февруари 2014 г. до 19 май 2020  г., в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем жени и един мъж за извършване на секс и блудствени действия.

Второто обвинение е, че в същия период от време е извършил сделки с имущество в условията на пране на пари - заплащане на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лева, като е знаел, че паричните средства са придобити чрез извършване на престъпление. Сред колите имало марки – „Мерцедес“, „Ауди“, „Мазда“, БМВ и др. Според обвинението всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 г. го взел под наем. За помещенията се договорил да плаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата собственици. Повечето от помещенията се използвали от жени, предлагащи платени сексуални услуги – на стойност между 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „заработените“ пари на Антон.

В „Мерита” обикновено отсядали турски шофьори на камиони. През годините персоналът в мотела и заведението често се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, охрана и др.  Случвало се и сервитьорките също да предоставят сексуални услуги. Ежедневно в обекта се намирали поне по 6-7 жени, които проституирали.

Сагата с платена любов в хотел „Мерита” на финала, съдът няма да търси повече свидетелиАко не се явят в следващото заседание, делото ще завърши без техните разпити

Жрица на любовта от хотел „Мерита”: Сама си определях тарифата, взимах по 25 евро и отчитах 5Делото срещу Антон Асенов - Мустафата стартира с разпит на свидетели