Прокуратурата ще внесе искане в съда крадецът от клипа в Скутаре, както и неговите съучастници, да бъдат задържани под стража. това съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. След като клипът, бе разпространен,  полицията е реагирала много адекватно и е открила лицето, което е извършило тази кражба, а освен това е признал още две кражби в Маноле. В набезите са участвали още 3 лица. Те са откраднали цигари, алкохол, колбаси и др. 

Четиримата са задържани със заповед на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Рецидивистите са на възраст от 30 до 40 години, многократно задържани за подобни престъпления. Признават за част от извършените кражби. 

"Клипът беше изключително притеснителен и веднага взехме мерки за издирване на лицето. Първоначалната информация бе притеснителна, тъй като разбрахме, че мъжът от записа не е от местния криминален контингент. Но след това с помощта на колеги от РПУ Чирпан установихме, че лицето е от село Черна гора.  По-късно задържахме и останалите трима рецидивисти от същото село. От къщата на лицето, в което е заснет клипа, не са откраднати вещи. Проверяваме дали тези лица не са участвали в други кражби в областта", заяви начелникът на РПУ Труд Николай Кирков. 

Зам. директорът на ОД МВР Пловдив Васил Костадинов съобщи за засилено присъствие на полицията по малките населени места от началото на годината. Той отправи апел към общинските ръководства и общинските съвети да включат в годишните си бюджета средства за видеонаблюдение. "Апелирам да бъдат отделени средства за видеонаблюдение, тъй като както видяхте при грабежа в катуница, то е много ценно в такива случаи", заяви Костадинов. 

Той съобщи, че за 2021 година има занижение с около 7 % на битовите кражби. Като цяло спадът на престъпленията на територията на пловдивската дирекция е 9 %. 

Говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев призова гражданите, когато установят, че е извършено някакво престъпление , да уведомят своевременно полиция и прокуратура. "Ако този клип, който бе качен три дни по-късно в социалните мрежи,  бе своевременно даден на полицията, можеше да предотвратим двете кражби в Маноле" припомни прокурорът.  

Крадецът от Скутаре е заловен благодарение на публикациите в социалните мрежиТой е криминално проявен, на 32 години от чирпанско село