Полицията се е самосезирала след разпространеното видео вчера, от което се вижда как мъж се намира в стая на къща в село Скутаре докато собственикът спи. 

От МВР съобщина, че сигнал за случилото се не е бил получаван в РУ-Труд и служителите са се самосезирали след публикациите в социалната мрежа. В хода на проверката са изяснени времето – около 3 ч. в неделя, конкретният адрес и неговия собственик, от когото са снети обяснения.

Иззети са и материали от записите на камерите. При организираните бързи оперативни и издирвателни действия мъжът от кадрите днес е задържан за срок до 24 часа. Той е на 32 години от чирпанско село, с криминалистични регистрации и осъждан за кражби.

Допълнително, с активното съдействие на колегите си от РУ-Чирпан, разследващите са задържали още четирима мъже, чиято съпричастност за посегателства на територията на Община Марица се изяснява. За случая е сезирана районната прокуратура и в утрешния ден предстои събраните материали от предварителната проверка да бъдат докладвани за вземане на отношение по компетентност.

Установен е апашът, тършувал в къща в Скутаре, докато собственикът спи на метри от негоТова не е единствената кражба в селото