Катастрофата между полицейския микробус и два леки автомобила "Рено" във Варна е станала, след като шофьорът на буса е минал на червен светофар. Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за пътно-транспортно произшествие, предизвикано от специализирания полицейски автомобил, съобщиха от държавното обвинение. 

Разследването на случая е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. 

Около 3 часа рано тази сутрин на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и бул. „Осми Приморски полк” във Варна полицейски микробус „Форд транзит“, преминавайки на червен сигнал на светофарната уредба, се блъска в таксиметров автомобил „Рено Меган“. От удара таксито се блъска в друга кола, като преминава през разделителната мантинела, предаде Dir.bg. 

При инцидента с контузни наранявания са 47-годишният водач на полицейския автомобил, 42-годишният водач на едното такси и двама пътници. Направените проби за алкохол и наркотици на водачите на автомобилите в пътното произшествие са отрицателни. 

Назначени са експертизи, които ще установят степента на травматичните увреждания на водачите и пътниците, пострадали в инцидента, както и виновният за настъпилото пътно-транспортно произшествие.