Бившият затворник Илиян - Жабата е бил задържан за 24 часа по подозрение, че може да е свързан с палежа на автомобила на шефа на охраната на затвора в Пловдив Стефан Георгиев. 

Миналата нощ на ул. "Петър Васков" в Кючук Париж бе подпален Опел Кадет, собственост на Георгиев. Колата е била залята със запалителна течност и подпалена.Изгоряла е цялата предница, купето също е унищожено. Инцидентът е станал около полунощ, а колата е била паркирана пред дома на служителя. 

Според информация на TrafficNews.bg преди няколко дни при обиск в килията на Жабата, извършен под ръководството на Георгиев, са открити два скъпи джиесема. Телефоните са конфискувани само два дни преди Сарийски да бъде освободен. Затворникът бил бесен и отправил закани към служителя. 

На този етап не е ясно дали прокуратурата ще наложи мярка за неотклонение, тъй като полицеийският арест изтича днес следобед. 

Стефан Георгиев е началник на надзирателите в затвора в Пловдив. Според запознати той бил изключително строг, както със затворниците, така и подчинените си служители. 

Полицията продължава да работи по различни версии.