Заради нарушени права, делото срещу Кирил Рашков-Цар Киро в спецсъда беше прекратено.

Ромският бос е обвинен за пренасяне на 0,5 кг живак през ГКПП-Капитан Андреево и за държане на антики и 2,8 кг амфетамин. Съпроцесници са му Михаил Дерменджиев, Симеон Илиев и Радослав Петров.

Вчера Цар Киро бе доведен в съдебната зала от болницата в Софийския затвор. Адвокатът му Иво Найденов заяви, че правата му са нарушени, тъй като при предявяването на делото клиентът му се почувствал зле. Казал, че получава инфаркт и не може да чете. Поискал отсрочка, но не му била дадена. Цар Киро има два инфаркта, страда и от диабет. От липса на възможност да се запознаят с делото се оплакаха и Петров, и Илиев. Само Дерменджиев настоя делото да тръгне.

Припомняме ви, че преди около месец пловдивският апелативен съд отказа да си направи отвод по делото срещу ромския бос Кирил Рашков. "Няма основание да се счита, че съдът е предубеден и заинтересован. Същото се отнася и за апелативния прокурор Божидарка Петрова", заяви председателят на състава съдия Васил Гатов. Какво каза още Петрова и съпругата на Рашков - Костадинка Рашкова, ЧЕТЕТЕ ТУК!

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg