Пловдивският апелативен съд отказа да си направи отвод по делото срещу ромския бос Кирил Рашков. "Няма основание да се счита, че съдът е предубеден и заинтересован. Същото се отнася и за апелативния прокурор Божидарка Петрова", заяви председателят на състава съдия Васил Гатов, съобщи репортер на TrafficNews.bg.

Според него искането за отвод е неоснователно. Преди това двамата защитници на цар Киро настояха целият апелативен съд в Пловдив да си направи отвод предвид обстоятелството, че има ново обвинение срещу Рашков, повдигнато от специализираната прокуратура.

Според адвокатите, по този случай трябва да се занимават специализираният съд и специализираната прокуратура. Магистратите са категорични, че ще се произнесат със съдебния акт. В момента те разглеждат жалбата на Кирил Рашков да бъде освободен от ареста. Преди седмица окръжният съд в Пловдив отказа да уважи това искане.

8-месечното задържане на цар Киро изтича на 10-ти март. 

Съпругата на Кирил Рашков- Костадинка Рашкова коментира пред репортер на TrafficNews.bg, че е много щастлива от факта, че на 10 март мъжът й ще бъде освободен, но се притеснява, че до тогава "може да му се случи нещо", което да влоши състоянието му. Тя обясни още, че той имал висока кръвна захар и получавал аритмия на сърцето. Надява се остатъка от престоя му в ареса да не му донесе допълнителни здравословни проблеми.

На днешното дело Кирил Рашков отново не се яви, поради здравословни причини, уважени от съда. 

TrafficNews.bg