Един от пребитите вчера в казанлъшкото село Дунавци петима млади мъже е рапърът Христо Захариев - Ицака МС. Инцидентът е станал в неделя, в местно заведение, след забележка за силна музика, отправена към роми от близката махала.

Малко след 22 часа, група от над 20 души нахлули вътре и нападнали с ножове и бутилки компанията вътре. Захариев и приятелите му се разминали с удари и леки наранявания, но нападателите взели мобилните телефони на трима от тях и изчезнали, пише dir.bg. Пострадалите подали жалба в полицията, откъдето съобщиха, че става дума за битов скандал и са задържали само двама души.

Ето каква разказа във Фейсбук самият Ицака МС:

"Около 25 роми буквално ни нападнаха с ножове и бутилки в заведение в село Дунавци, добре организирани и с водача им с прякора "Кальо Тарзана"...пробваха да ме намушкат с нож на няколко пъти и да ме свалят на земята, за да могат да ме удрят с краката си. Успях да се измъкна с леки порязвания по лицето и доста масивни удари в областта на цялото тяло и лицето...!

Бях нападнат аз, както и няколко човека, които бяха в заведението (напълно безпричинно), бяха перфектно организирани и влязоха на няколко групи в заведението като ни обраха (моя телефон с кредитните ми карти, както и телефоните на още двама човека, докато се защитавахме) беше открадната и едната сим карта по случайност беше останала на земята!

В България става страшно, призовавам всички да бъдат екстремно внимателни, понеже това е добре организирана престъпна група и опита ми на професионален охранител видя закоравели добре организирани престъпници! Написахме жалби и ги пуснахме в полицията, днес (вчера - б.р.) през деня ще си вадя медицинско с другите пострадали!

"Аз съм либерален човек с огромна търпимост дори към тези подобия на хора... от самото нападение съм шокиран. Благодаря се на опита ми и добрата форма от бойните спортове, които ме запазиха и успях да оцелея. Надявам се органите на реда и наказателното производство да си свършат работата и на тези хора да им дадат справедливи присъди :) и справедливостта да възтържествува!! Ще си търся правата на наднационално ниво ако е необходимо и ще стигна до Страстбург! Постъпката беше изключително подла, дело на страхливци".