Разследват фелдшер от Ябланица за фалшиви ковид сертификати. Николай Георгиев беше задържан преди няколко дни за 24 часа, но след това беше освободен. На фелдшера от ябланската болница вече е повдигнато обвинение, остранен е и от работа, предаде БНТ.

Георгиев е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица, обвинен в това, че е издавал ваксинационни сертификати с невярно съдържание. Разследващите твърдят, че лекарят е разполагал с множество ваксини. Подозира се, че той е изхвърлял препарата и е изпращал фалшивите сертификати с куриерски фирми.

По време на разследането от дома му и работното място полицията е иззела компютърни конфигурации и документи. Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици фалшиви сертификати.

Медикът живее в къща във вилната зона на Ябланица, днес не беше в дома си. Хората от града го определят като много добър, отговорен и съвестен лекар и отказат да повярват, че наситина е издавал фалшиви сертификати.

Междувременно още една акция се проведе днес срещу фалшиви сертификация за проведен ваксинационен курс. Следната се извършва в момента в кюстендилската болница. Проверяват медицинския център на здравното заведение. Акцията е започнала от вчера, съобщи БТА. Две областни дирекции и националната полиция изясняват факти и обстоятелства, свързани с издаване на неистински сертификати срещу коронавирус.