Постоянен арест за задържаните фалшификатори и пловдивския полицай от дирекция „Миграция”. Това постанови преди минути Окръжен съд Пловдив. Полицаят Боян Кабашки /45/ и фалшификаторите Васил Гайдаджийски /60/, Борис Ябълков /54/ и Христо Лозев /43/ обжалваха наложените им преди седмица мерки за неотклонение.

Единствено Рангел Сарийски бе освободен с по-лека мярка – „домашен арест”, за която прокуратурата протестираше.

Прокуратурата протестира освобождаването на фалшификатора СарийскиМагистратите наложиха по-лека мярка за неотклонение на 55 –годишния мъж

Преди минути магистратите потвърдиха наложените от първоинстанционен съд мерки задържане под стража спрямо полицая и трима от фалшификаторите. Окръжен съд остави Сарийски под домашен арест. 

Както TrafficNews съобщи, по данни на прокуратурата Гайдаджийски, Ябълков и Сарийски са изготвяли документи, който се предоставяли на чужденци. Кабашки е двигател в престъпната дейност, като е предоставял данни от регистрите на МВР. Тази му дейност е улеснявала дейността на другите. Лозев пък е държал средства за изготвяне на документи - заготовки, плаки и др.

Клиенти на бандата били жители на Турция, Албания и Тунис. Документите трудно можели да бъдат засечени от граничните власти, тъй като били с изключително високо качество. Ролята на миграционния служител била да предостави номера на валидни български документи, така че при евентуална проверка личните документи да излязат в системата като валидни. Така лицата можели свободно да пребивават и да пътуват на територията на Европейския съюз. 

Прокуратурата иска арест за фалшификаторите, обвиняемите твърдят, че не се познават