Прокуратурата внесе протест срещу определение на Районен съд-Пловдив, с което фалшификаторът Рангел Сарийски бе освободен от ареста. Припомняме, че преди ден магистратите наложиха по-лека мярка за неотклонение на 55 –годишния мъж.

Връщат в ареста трима от фалшификаторите и пловдивския полицайЕдинствено Рангел Сарийски бе освободен с по-лека мярка

Според Районен съд, здравословното състояние на Сарийски не позволява той да остане в ареста. Районна прокуратура намира, че в тази му част определението на съда е неправилно и обвиняемият може да пребивава в ареста, където е осигурено постоянно лекарско наблюдение на задържаните лица и има възможност за приемане на предписаните медикаменти.

Искането на прокуратурата е да бъде отменено определението на съда в тази му част и на 55-годишния да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че след заседание на Районен съд трима от задържаните фалшификатори и пловидвския полицай от дирекция „Миграция”, бяха върнати в ареста. 

Боян Кабашки/45/ и фалшификаторите  Васил Гайдаджийски /60/, Рангел Сарийски/55/, Борис Ябълков/54/ и Христо Лозев/43/ се изправиха с обвинения за изготвяне и търговия с фалшиви документи за самоличност.

Единствено Рангел Сарийски бе освободен с по-лека мярка – „домашен арест”.

Както TrafficNews съобщи, по данни на прокуратурата Гайдаджийски, Ябълков и Сарийски са изготвяли документи, който се предоставяли на чужденци. Кабашки е двигател в престъпната дейност, като е предоставял данни от регистрите на МВР. Тази му дейност е улеснявала дейността на другите. Лозев пък е държал средства за изготвяне на документи - заготовки, плаки и др.

Клиенти на бандата били жители на Турция, Албания и Тунис. Документите трудно можели да бъдат засечени от граничните власти, тъй като били с изключително високо качество. Ролята на миграционния служител била да предостави номера на валидни български документи, така че при евентуална проверка личните документи да излязат в системата като валидни. Така лицата можели свободно да пребивават и да пътуват на територията на Европейския съюз. 

Прокуратурата иска арест за фалшификаторите, обвиняемите твърдят, че не се познават