Показанията на полицая Теодор Мицикулев и заключението на вещото лице Мутафчиев, направил повторната автотехническа експертиза, разбиха версиите на защитата на Петър Маринашки, причинил мелето край Кадиево. 

Полицаят, пристигнал на мястото на инцидента, минути след подадения сигнал, на практика опроверга твърденията на адвокатите на Маринашки - Райко Илиев и Йордан Давчев, че някой е дал цигара с марихуана на подсъдимия. Мицикулев каза пред Пловдивския апелативен съд, че нито той, нито някой от двамата му колеги пуши. Непушач се оказа и другият полицай, пристигнал на мястото на инцидента, за да донесе в тестът за наркотици, направен на Маринашки.

Автотехническата експертиза, която беше назначена в предходното заседание също се оказа препъникамък за защитата. Експертизата трябваше да даде редица ясноти сред които и дали има данни, че задното дясно колело на автомобила на Петър Маринашки се е увъртяло и откъснало преди катастрофата и дали това променя механизма на настъпване на ПТП-то.

Вещото лице изготвило експертизата абсолютно отрече подобни твърдения. Според заключението на Мутафчиев, задна дясна гума и част от окачването са отделени в следствие на удара. Желязото, забито в нея, всъщност не е желязо, а декоративна част от автомобила.

Заключението е, че не се променя нищо от направената експертиза. Минимална скорост с която е шофирал Маринашки е минимум 98км/ч. и по автомобилът не  е имало техническа неизправност.

Забито желязо в гумата ли е причина за мелето край Кадиево? Съдът назначи допълнителни експертизиПървата инстанция е приела заключението на вещото лице, че няма техническа причина за ПТП-то

Предстои изслушването на още едно експертно становище от две вещи лица на направена химикотоксологична експертиза. Тя трябва да даде отговор за това, кога е била взета дрогата от Маринашки.  

Предвид неявяването на вещите лица днес,  това ще се случи на 9 февруари 2023 година.

Делото днес отново беше предшествано от едночасов тих процес пред съдебната палата под наслов ”Справедлива пр­исъда, за смъртта на Тошко и Виктор!”.

Близки на загиналите момчета протестираха за справедлива присъда за Маринашки и по-сурови наказания за дрогирани и пияни шофьори-убийци.