Жители на Несебър започнаха подписка в подкрепа на Христо Терзиев. Точно преди една година Терзиев, който е треньор на Националния отбор по шинкиокушин карате, катастрофира на автомагистрала Тракия. С джипа си "Крайслер Войаджър"  той се забива в аварила кола и при удара загиват двама мъже. Разследването на инцидетна вече е приключило и предстои следващата седмица делото да започне. 

"Долуподписаните, членове и състезатели на клубове по шинкиокушин карате, съмишленици и приятели, желаем да изразим безусловната си подкрепа към Сенсей Христо Терзиев във връзка с участието му в ПТП на 28.10.2016г. на автомагистрала „Тракия“, което може да се определи единствено, като нелепа случайност. Дълбоко вярваме, че декларирайки подкрепата си за Сенсей Христо Терзиев ние подкрепяме истината за неговата невинност. Сенсей Христо Терзиев не е само изключителен треньор, той е вдъхновение за състезателите, стимул за развитие на национално самосъзнание и самочувствие. Със спокойствието и търпението, които притежава, Сенсей Христо Терзиев е главният двигател, който винаги води отбора до победи. Изключително добър и толерантен в отношенията си с хората, съпричастен към техните проблеми и готов да помогне с каквото може, Сенсей Христо Терзиев винаги е казвал: „Вижте кое е най-доброто за вас и винаги правете това. И се опитвайте всеки следващ ден да сте по-добри, отколкото сте днес!“

 

Десетки жители на Несебър и бургас вече са се подписали и се очаква, адвокатите на Терзиев да представят подписката на старта на делото в Окръжен съд в Бургас.

Самият Терзиев също е категоричен, че катастрофата е следствие не на проявена от него небрежнест, а на нещастно стечение на обстоятелствата. "Колата беше спряла по средата на магистралата, без да са включени аварийните. Беше вечер.  Ако имах една секунда, щях да избегна удара. Карах с около 100 км/час.  Не знам как не ни убиха! След нас имаше и още една кола и по чудо не се стигна до верижна катастрофа. Много съжалявам за хората, но не се чувствам виновен”, коментира треньорът. 

Самият Христо Терзиев, която е пътувал със състезателка по карате. При удара двамата изживели истински ужас. Крайслерът се търкалял около 30 м след катастрофата, а двамата оцелели по чудо – спасили ги еърбеците във возилото.

„Аз съм шофьор вече над 25 години. За последните 7 нямам нито един акт за превишена скорост, казва треньорът. Тримата, пътували в ударения сеат са от ромската махала в Ямбол. Шофьорът Ахмед Шерифов е залавян три пъти да шофира без книжка. 

 Близките на загиналите веднага наели столични адвокати, които да атакуват Христо за сериозно парично обезщетение. Защитниците били известни  с активността си по подобни дела.