Тази сутрин е починала жената, простреляна в столичното метро миналата седмица, съобщиха от болница „Света Анна“, където бе настанена, съобщиха от БТВ.

55-годишната жена бе простреляна от 63-годишен мъж, който се самоуби. Двамата са били колеги, като според съпругът на жертвата стрелецът я е тормозел.

Това е основната версия на разследващите по случая със стрелбата в метростанция "Летище София”. При трагедията тежко ранена се оказа 55-годишна жена и мъж на 63 години. Между двамата няма роднинска връзка, имат отделни семейства и деца.

Кървавата драма се разиграва на метростанция "Летище София” на 12 май. Сигналът за жестокото престъпление е подаден от машиниста на мотрисата, който е открил двете безжизнени тела в един от вагоните. Веднага на мястото пристигат екипи на Спешна помощ.

Медиците констатират смъртта на мъжа, и се налага да интубират на място жената. След което тя е транспортирана в Окръжна болница и са извършени животоспасяващи операции. 4 куршума са извадени от тялото на 55-годишната жена.

Мъжът е изчакал всички пътници да слязат от мотрисата и никой не е видял кървавата драма. Машинистът също не е чул стрелбата. Подради тази причина се подозира, че убийството е предварително планирано.