Пиян пловдивчанин предизвика катастрофа в Пловдив. Инцидентът е станал на 26 декември около 6 часа.  На кръстовището между булевардите “Цар Борис ІІІ Обединител” и “Марица” лек автомобил “Нисан” не спазил дистанция и ударил спиращия пред него лек автомобил “Дачия”. Медицинска помощ е оказана на 39-годишния водач на първата кола и пътник от втория автомобил, управляван от 48-годишен мъж. Тестът с дрегер показал, че по-младият шофьор е седнал зад волана след употреба на алкохол - 1,12 промила. 

При друг инцидент под тепетата пък пострада млада шофьорка. Катастрофата е станала коло 19 часа на 22 декември. На ул. “Скопие” в Пловдив лек автомобил “Опел” се блъснал в тротоарен бордюр и се преобърнал на пътното платно. В болница за наблюдение е настанено 19-годишно момиче, което управлявало колата. Алкохолната й проба е отрицателна.

На 24 декември пък е задържан неправоспособен водач в Първомай. Инцидентът е станал около 22 часа в село Искра. Лек автомобил “Ауди” се блъснал последователно в електрически стълб и ограда на магазин. В хода на разследването бил установен шофьорът, 25-годишен местен жител, който напуснал местопроизшествието. Допълнителна справка показала, че мъжът е с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на наложено административно наказание. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа.