Служител на "Грабо медия" АД е в ареста и е с обвинение за измама. Разследването по случая започнало след като колеги на мъжа подали сигнал на 26 септември. От Икономическа полиция в Пловдив веднага започнали досъдебно производство за измама в особено големи размери и последващо пране на пари.

Задържаният е 30-годишният Георги Петров от Пловдив, който работил като експерт маркетинг към "Грабо медия" АД. Той е обвинен за това, че в периода от 18 август 2016 г. до 21 септември 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е измамил други служители на фирмата. С това той е причинил на "Грабо медия" АД вреда от близо 400 000 лева.

Измамата представлява особено тежък случай. Обвиненият служител е задържан и е с мярка за неотклонение "задържане под стража". За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Разследването продължава активно и за доказване на престъпната дейност на обвиняемия по пране на парите, които той е придобил чрез извършената измама.