Митничарят, арестуван преди Коледа, за присвояване на 100 000 турски лири - веществени доказателства, е заподозрян и за присвояване на 200 000 евро. Тази информация бе изнесена днес  в съда в Хасково, където магистратите потвърдиха мярката на Свиленгарския районен съд и го оставиха зад решетките. 

Манчев беше арестуван от служители на ДАНС, след като станало ясно, че от парите липсват. Турски шофьор на тир , който бил оправдан по дело в Свеленград изпратил свой пълномощник, за да прибере внесената гаранция. Упълномощеният се свързал с ДАНС и антимафиотите  прибраха Манчев в навачерието на Коледните празници. На 22-и декевмри свиленградския съд го остави за постоянно в ареста.

В хода на разследвнето станало ясно, че липсват още 200 хил. евро също веществени доказателства по други две дела, водени от Манчев. Въпреки това адвокатите са поискали той да бъде пуснат под домашен арест. Съдът обаче го остави за постоянно в ареста.  

Пред съда Манчев е заявил, че се разкайва и че посегнал на служебните пари защото бил затънал в кредити. Като оправднаие изтъкна, че жена му била болна и се нуждаела от скъпо лечение в чужбина.

Определението на съда в Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.