Пловдивчанин заплаши да се запали в заведение в Столипиново. Причината – построеният от него навес се оказал незаконен. Историята е съвсем истинска, а сагата се разви на улица „Вратцата” минути след 17:00 часа.

Теофил и Илиян са наематели на павилион за закуски на въпросната улица. Самоинициативно са изградили наново павилиона от дървен материал, но са издигнали и навес. Оказва се обаче, че последният е незаконен.

По-рано днес, за пореден път, от район „Източен” са връчили предписание на мъжете за премахване на незаконно построения навес. Това ядосало Илиян, който вдигнал скандал. Той дори заявил пред близките си, че ще се самозапали в заведението. Илиян започнал да звъни на всички телефони в Община Пловдив, за да заплашва с палежа. Стигнал дори до секретарката на зам.-кмета Тодор Чонов.

„Толкова се ядосах, че исках всички да повикам. Обадих се на кмета Чонов дори. Казах им, че ще се паля. Така дойде полицията”, разказа пред репортер на TrafficNews Илиян Димитров.

Два патрула на полицията бяха обградили караваната за закуски. След снемане на обяснения от Димитров на място, същият бе отведен в Шесто районно.

„Ние наехме обекта от Общината. Ремонтирахме го със свои средства, както и такива на спонсори. Изляхме бетон, сложихме и плочки. Аз лично засадих и палми. Направихме навеса, за да не вали и да е приятно за хората. Изведнъж идват от районната администрация и „бутайте” – незаконно било. Инвестирали сме 40 хиляди лева. Половината са наши спестявания. Другите са от спонсори. Ние сме сираци и направихме павилиона, за да се изхранваме и за да помагаме на други като нас. Според мен това е тенденциозна атака срещу нас от районната администрация”, заяви пред наш екип Теофил. Той допълни, че тази вечер ще остане в обекта, защото се притеснява, че приятелят му Илиян ще се върне и ще направи „някоя беля”.

Репортер на TrafficNews се свърза с кмета на район „Източен” Иван Стоянов. Той бе категоричен, че постройката е незаконна и неведнъж са предупреждавали наемателите за това.

„Общината им е предоставила 20 квадратни метра обект за бърза закуска. Те обаче са построили навес, незаконно, който заедно с караваната надхвърля 85 квадратни метра площ. Компромиси не правим, когато се говори за незаконно строителство. Не може да се пусне нова схема за търговия, когато има незаконно строителство”, заяви Иван Стоянов.

Кои обаче са наемателите, които вдигнаха олелията на улица „Вратцата”? Оказа се, че героите от „огнената драма” са стари познайници на разследващите.

Теофил и Илиян са лицата, използвали имената на ЮНЕСКО и на Цвета Караянчева, за да организират фалшив концерт в Колодрума. В разследване на TrafficNews ви разказахме как Илия Ангелов, Диян Михайлов/Димитров и Теофил Кирилов организираха благотворителен концерт с изпълнители, които не знаеха за събитието, на място, за което нямаше сключен договор. Освен това, комбинаторите от сдружение „Всички заедно за една кауза” обявиха за свои партньори Народното събрание и световната организация ЮНЕСКО, които дори не бяха чували за тях.

Часове след първата публикация на TrafficNews.bg по отношение на скандала с фалшивата егида на ЮНЕСКО на НЕорганизирания благотворителен концерт прокуратурата в Пловдив се самосезира и образува досъдебно производство.

Учредителите на „Всички заедно за една кауза" са познати на полицията. Всеки от тях има богато криминално досие. 

Наследниците на Остап Бендер в Пловдив събират пари за понита с фалшив концертДо този момент в нито едно медицинско заведение не е постъпил и лев от въпросното сдружение

Въпреки фалшификацията: Ще се проведе ли скандалният благотворителен концерт в Пловдив?Обявените за участници се разграничиха от сдружението “Заедно за една кауза“