Хванаха трима нарушители на пътя през изминалото денонощие.  Вчера  Към 15 часа вчера около 17 часа лек автомобил „Опел“ се блъснал в електрически стълб в пловдивското село Голям Чардак. Установено било, че колата управлявал 25-годишен от село Неделево, на когото е оказана медицинска помощ. Справка показала, че мъжът е с отнета шофьорска книжка в рамките на наложено административно наказание. Тестът с дрегер отчел наличието на 2,41 промила алкохол в кръвта му. С полицейска заповед извършителят е задържан за срок до 24 часа.

 В  първите часове на днешния ден  59-годишен пловдивчанин също е арестуван. Той е  хванат на бул. „Никола Вапцаров“ зад волана на лек автомобил „Нисан“ с малко над 2 промила. Дрогиран 27-годишен водач на автомобил от същата марка пък бил установен при проверка вчера от служителите на реда в Карлово. По случаите са образувани бързи производства.

Междувременно трима са били задържани с марихуана при специализирана операция. Акцията е проведена в събота и неделя в Сопот. Над 3 грама от наркотика били иззети от 35-годишен мъж и 16-годишно момиче, засечени на улицата. Други 5,54 грама  били открити при претърсване в жилището на 27-годишна жена. Междувременно и 20-годишна жителка на Първомай попаднала в полицейския арест, след като била хваната да носи две топчета с марихуана. Срещу всички извършители са започнати бързи полицейски производства, уведомена е районната прокуратура.  

Снимка: Архив