49-годишният Александър Паталенски, който буквално шокира обществото с буйстване пред КАТ-Пловдив в дрогирано състояние, сключи споразумение с прокуратурата. Той получи едно общо наказание за редица свои престъпления и ще лежи 10 месеца зад решетките. 

Припомняме, че на 2 август тази година Паталенски отишъл да регистрира колата си "Тойота" в КАТ-Пловдив. Заради неадекватно му поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително. Последва зрелищен арест. След полеви тестове стана ясно, че Паталенски е дал положителни проби за амфетамини и марихуана. 

След ареста си в Трето РУ той се е опитал да се хвърли от прозореца, но заради бързата реакция на адвокат Чавдар Марев, не се е стигнало до инцидент. Паталенски страдал от биполярно разстройство, разказа сам адвокатът му. 

49-годишният мъж бе обвинен от прокуратурата за шофиране след употреба на дрога, за съпротива при проверката на органите на реда, както и за хулиганство. 

В постигнатото споразумение, одобрено от Районен съд - Пловдив, предвижда освен затвор 10 месеца при общ режим, мъжът да бъде наказан и с 1 гогина и 8 месеца забрана за шофиране. 

Паталенски ще остане в историята като човекът с най-краткотрайна регистрация на автомобил. Освен този, мъжът държи още антирекорди като притежател на 63 акта със съответните наказателни постановления и още 25 фиша за превишена скорост. Залавян е два пъти да шофира под въздействие на алкохол – през 2018 и 2022 година, осъден условно и е с отнета книжка. 

Паталенски се представя с богат опит на софтуерен и хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател.

Нарушителят от КАТ има още едно любопитно занимание - собственик е на школа за обучение по индийски танци „Натараджа“. 

аказание.

Паталенски имал биполярно разстройство, опитал се да скочи през прозореца на Трето РУГледат мярката на неадекватния шофьор, който за малко да премаже полицаи пред КАТ

Паталенски бил пристрастен към халюцогени и синтетика, хвалил се, че е решил Теоремата на ФермаУтре съдът ще гледа мярката на неотклонение на водача, който заплашваше да се самоубие на паркинга пред КАТ

Дрогираният шофьор от двора на КАТ- компютърен специалист с школа за индийски танци49-годишният мъж е поддръжник на легализацията на на наркотиците