Задържаният за екшъна пред КАТ – Пловдив Александър Паталенски страдал от психично заболяване,  това обяви адвокатът му Боян Цонев. В момента се гледа мярката на неадекватния шофьор, който  за малко да премаже полицаи пред КАТ – Пловдив. 

Защитникът на Паталенски изиска съдебнопсихиатрична експертиза за доказателство, защото неговият клиент страда от психично заболяване и не може да пребивава в ареста. Според Цонев има съмнения за психично разстройство.

След задържането му в Трето РУ той се е опитал да се хвърли от прозореца, но заради бързата реакция на адвокат Чавдар Марев, не се е стигнало до инцидент. Обвиняемият страдал от биполярно разстройство, каза още адвокатът на Паталенски.

Прокурорът заяви, че намира за неоснователно искането на защитата на обвиняемия за психиатрична експертиза.

„От момента, в който беше привлечен като обвиняем, незабавно му беше извикана медицинска помощ. Впоследствие, лично по мое разпореждане,  му е указана всякаква помощ и липсват доказателства за каквото и да било психично заболяване”, заяви прокурорът.

В крайна сметка  съдът не уважи  искането на адвокат Цонев за назначаване  на експертиза. 

Така бе даден ход на делото по същество. Според прокурора Паталенски може да се укрие и да извърши друго деяние, защото многократно е нарушавал правилата за движение по пътищата.

„Искам да се извиня на всички засегнати. Бях под въздействието на много силни любовни емоции. Съжалявам за случилото се. Един миг разсеяност слага край на живота. Щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми, а се превърна в най-кошмарната. Наистина страдам от психично разстройство. Ние вървим на изток вместо на запад”, каза Паталенски.  От заседанието стана ясно, че няма данни той да има псичхино заболяване или да се води на учет.  

На илизане от залата той се изкрещя, че не е взимал наркотиции, а само лекарства.