Отряд "Кобра" и антимафиоти арестуваха хасковлия за убийство в Атина

Задържаният е по-голям брат на Серафим Райчев-Немия, който е обвинен за разстрела на Янис Макрис

Хасково 29.07.2019 15:25 3411 0
Отряд

Зрелищен арест окова в белезници по-големия брат на 31-годишния Серафим Райчев-Немия, задържан и обвинен за убийството на бизнесмена Янис Макрис в Атина през октомври миналата година, научи TrafficNews. В акцията по залавянето на Милен Райчев (33 г.) са участвали тежковъоръжени спецполицаи от звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД "Национална полиция", ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково.

Арестът е извършен в жилище, за да не пострадат случайни лица, съобщи на специална пресконференция директорът на хасковската полиция старши комисар Ангел Цанков.

Задържаният хасковлия не е оказал никаква съпротива при ареста. Милен Райчев е обявен за международно издирване с европейска заповед за арест от Апелативната прокуратура в Атина през април тази година, посочи зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев.

Той уточни, че българинът е смятан за съучастник в убийството на Янис (Джон) Макрис, етнически грък с австралийски паспорт, разследван за връзки с организираната престъпност. Той бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври м.г. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от топ мафиот.

Държавното обвинение постанови 72-часов срок за задържане, а в понеделник следобед окръжният съд в Хасково остави Райчев за постоянно в ареста. Мярката за неотклонение е валидна докато трае процеса за предаването му на гръцките власти.

В началото на април т.г. Серафим Райчев с прякор Немия бе арестуван в Атина и обвинен в убийството на Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа.

Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има свидетел, който е идентифицирал заподозрения като човека, засечен от видеокамерите да застрелва Макрис.

 

Изпрати новина