Откриха виновният шофьор, прегазил мъж на пътя между Сърница и Велинград. Както вече съобщихме рано сутринта в четвъртък в полицейското управление в курорта бил получен сигнал за прегазен човек. Към мястото незабавно били насочени екипи на РУ-Велинград и участъка в Сърница. На около километър и половина на пътя от Сърница по посока за Велинград униформените открили труп на мъж. Не след дълго било установено, че това е 51-годишен жител на велинградското село Света Петка.

При проведения оглед и оперативни действия се оказало, че неизвестен водач с моторно превозно средство е блъснал починалия мъж, след което е напуснал местопроизшествието и се е укрил. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик.

На мястото е извършен оглед от дежурна груп. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В резултат на усърдна някодневна работа органите на реда открили, че водачът прегазил мъжа е 28-годишен жител на Сърница. Открит е и управлявания от него във въпросната утрин микробус. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор.