Един от  мъжете, подсъдим  за убийство на бездомник в центъра на Пловдив, днес получи присъда и за  домашно насилие. 44-годишният Цанко Петрунов ще лежи три години в затвора заради това, че пребил приятелката си.

Убийците от Капана - многократно осъждани

Цанко и жена му живеели на съпружески начала. На 18 май миналата година обаче след пиянски приключения двамата се скарали. Възникналият спор между тях приключил с физическа аграсия от страна на Цанко, който нанесъл множество удари по тялото ѝ.

Тежката ръка на мъжа вкарал 51-годишната Мария в болница с шест счупени ребра.

Стигнало се и до досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Пловдив. В хода на разследването Цанко признал пред магистратите вината си. Така на 44-годишният системен побойник получи 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. 

Определението на Районен съд–Пловдив е окончателно.Спрямо Цанко е внесен и обвинителен акт за в Окръжен съд–Пловдив за това, че заедно с  Кирил С. убиха човек след тежък бой. 

 

Стар спор в основата на убийството в КапанаЖертвата е бездомник, живял няколко дни в дома на един от нападателите си

Жертвата - Лалко Ж. и побойниците му са се познавали от дълго време. Често са били заедно в градинката на Джумаята и са консумирали алкохол почти всяка вечер. Убитият е бил бездомник, сочи информация на Прокуратурата. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. По време на злочестата нощ тримата отново пиели алкохол в градинката, когато започнал скандалът, прераснал във физическа саморазправа.

Мъжете са удряли приятеля си по чашка по цялото тяло, както и в главата. Фаталният удар е бил в областта на черепа. Според прокурор Галин Гавраилов от Окръжна прокуратура - Пловдив, именно черепната травма е причината за смъртта.

А двамата Цанко и Кирил, нанесли побоя, приключил с жертва, са многократно осъждани. Единият - за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а другият мъж - за кражби, обсебване и грабежи.

 55-годишен мъж е починал в центъра на Пловдив! Основната версия – убийство