Стар скандал най-вероятно е причината за побоя и последващото убийство в центъра на Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът стана снощи около 23 часа зад Джумая джамия, убит е 55-годишен мъж.

Жертвата - Лалко Ж. и побойниците му са се познавали от дълго време. Често са били заедно в градинката на Джумаята и са консумирали алкохол почти всяка вечер. Убитият е бил бездомник, сочи информация на Прокуратурата. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. Снощи тримата отново пиели алкохол в градинката, когато започнал скандалът, прераснал във физическа саморазправа.

Мъжете са удряли приятеля си по чашка по цялото тяло, както и в главата. Фаталният удар е бил в областта на черепа. Според прокурор Галин Гавраилов от Окръжна прокуратура - Пловдив, именно черепната травма е причината за смъртта.

„Иззети са камерите от района, разпитани са и свидетели по случая. Единият от побойниците е извършил престъплението по време на рецидив и му е повдигнато обвинение по член 116, като го грози присъда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Двамата задържани не са бездомници, имат постоянни домове“, коментира прокурорът.

Убийците Цанко П./45/ и Кирил С./43/ -  са многократно осъждани, като единият е осъждан за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а  другият мъж е осъждан за кражби, обсебване и грабежи.

Убийците от Капана - многократно осъжданиПричината за смъртта на 55-годишният е черепно-мозъчна травма