Дмата задържани за убийството на 55-годишният мъж в центъра на Пловдив, са многократно осъждани. Единият от тях дори е бил подведен под отговорност за причиняване на средна телесна повреда.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът стана снощи около 23 часа зад Джумая джамия. На място се е отзовал екип на Спешна помощ, но медиците само са констатирали смъртта на мъжа.

Двама са задържани за убийството в центъра на ПловдивДо трагичния инцидент се е стигнало след сбиване

Жертвата и убийците са се познавали. Между тях снощи е възникнал скандал, който е прирастнал във физическа саморазправа. Двамата побойници, на 43 и 45 години, нанесли множество удари на жертвата си, предимно в главата. 55-годишният останал да лежи на земята, като по-късно починал.

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма. За изясняване на причините за настъпване на смъртта на 55-годишният мъж е била назначена тройна съдебномедицинска експертиза. 

55-годишен мъж е починал в центъра на Пловдив! Основната версия – убийство

 

Убийците са многократно осъждани, като 45-годишният е осъждан за хулиганство, шофиране в нетрезво състояние и причиняване на средна телесна повреда, а  другият мъж е осъждан за кражби, обсебване и грабежи.

Мъжете ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършено в съучастие убийство и ще бъдат задържани за срок от 72 часа от наблюдаващия прокурор.