Ангел Захариев, който преби до смърт жена си Нина преди малко повече от година, е бил оневинен и оправдан от съда по повдигнатите му обвинения, научи TrafficNews. Припомняме, че 40-годишният мъж е прилагал системен домашен тормоз върху 39-годишната Нина Захариева, след като употребявали големи количества алкохол.

Обвиненията срещу него бяха за това, че е причинил смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена на пострадалата лека телесна повреда на 7 февруари 2023 г., като смъртта е настъпила на 10 февруари същата година.

Първоначално досъдебното производство се водеше от Районна прокуратура – Пловдив за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие, но тъй като жената почина, делото беше изпратено по компетентност на Окръжна прокуратура, с оглед на извършено по-тежко престъпление.

След като прекара няколко месеца зад решетките, през септември 2023 г. мъжът беше пуснат под гаранция в размер на 2000 лева. Причината - превишаване на максималния срок за задържане "под стаража" по повдигнатите обвинения.

Делото срещу 41-годишният пловдивчанин Ангел Захариев се гледаше пред „закрити врата” заради съображения относно интимния живот на Нина и Ангел Захариеви. Очаквайте подробности за причините за оправдателната присъда!

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Пловдивчанинът Ангел Захариев, пребил жена си до смърт, остава в ареста39-годишната е издъхнала в болницата

Пловдивчанинът, обвинен в жесток побой над жена си- пуснат под гаранция, чакат резултат от експертизиЗаключенията им имат пряко отношение към установяване на механизма и квалификацията на деянието

Пловдивчанинът, който преби жена си до смърт, пиел и не можел да се контролираЗащитата на мъжа твърди, че Нина Захариева била наркозависима и често употребявала алкохол

Разпитват част от свидетелите по делото за пловдивчанина, пребил жена си до смъртСъдебният процес ще продължи при закрити врати, за да не бъде разгласен интимният живот на двамата