Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража Николай Георгиев, който бе задържан за предумишлено убийство. Предприемачът с прякор Бекапето е сочен като човекът, поръчал Петър Станчев заради имоти. Двамата са в конфликт, след като Георгиев първо преписал на брат си цялото си фирмено имущество, за да го спаси от запори, а вторият пък продал всичко на Станчев без съгласието на Николай. 

Той беше докаран в съдебната зала с белезници и скрито лице под козирката на шапка. Николай не каза нито дума пред журналистите, а заседанието беше затворено за тях заради използваните специални разузнавателни средства.

Той категорично отрича да е подготвял убийство. Според разследващите обаче той е броил аванс на Веселин Загорски за отстраняването на Петър Станчев. Същият Загорски е в ареста за друга нереализирана поръчка за убийство- на Аргир Гяуров.

Според източници на TrafficNews.bg Николай Георгиев е бил под наблюдение от няколко месеца. Инструкциите дадени на Загорски били набелязаната мишена да бъде ликвидирана  на място, а по какъв начин да стане това – дали с нож, пистолет или взрив- било избор на самият изпълнител. 

В края на миналата година Районният съд постанови 3- годишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок за Георги . За прецедента TrafficNews.bg писа през декември.   Тогава в интервю за сайта Николай Георгиев заяви, че брат му е бушон в колосална схема за измами. 

Цялата история и предисторията на арестите четете ТУК!

TrafficNews.bg