Записна заповед на 13 хиляди лева е едно от доказателствата на прокуратурата срещу арестувания бизнесмен Николай Георгиев. Той е зад решетките , тъй като срещу него има обвинение , че е подготвял  убийствата на собствения си брат Георги, а също така и на бизнесмена Петър Станчев. Преди три месеца , в интервю за TrafficNews.bg Георгиев разказа как с измама са отнети фирмите му и всички имоти, които влизали като  материалните активи на дружествата му. Като идеолог на схемата той посочи Станчев, а като изпълнител собствения си брат Георги.  
Свидетели на обвинението са Веселин Загорски - Тъпото и още един 19 -годишен младеж. Загорски е разпитан пред съдия, където е заявил, че са му били поръчани убийствата. Като доказателство Тъпото показва записна заповед на стойност 13 000 лева. Уговорката била , при неизпълнение на поръчката, парите да бъдат върнати. Съвсем друга версия обаче имат близки до арестувания бизнесмен. Те са разказват, че  Георгиев е дал заем на Загорски . Парите били дадени за определен срок, а когато Веселин не ги върнал, Георгиев започнал да си ги търси. На делото за мярката бизнесменът е заявил, че Загорски го е заплашил, че "скоро ще види какво му е спретнал".
34-годишният наемник също е в ареста, тъй като  бе задържан преди месец по обвинение , че е  работил по поръчка на другият арестуван бизнесмен Атанас Червенков- Райфъла. Той се разследва за опит за убийство на собственика на медицински център „Хипоталамус” Аргир Гяуров и няколко палежа на автомобили.
Негови близки припомнят, че през 2013 година стандартът му на живот рязко се повишил , а той "изскочил" с ново "Ауди А4". Загорски се хвалел пред приятели , че е спечелил голяма сума на хазарт. 

Според източници на TrafficNews.bg Николай Георгиев е бил под наблюдение от няколко месеца. Инструкциите дадени на Загорски били набелязаната мишена да бъде ликвидирана  на място, а по какъв начин да стане това – дали с нож, пистолет или взрив- било избор на самият изпълнител. 

В края на миналата година Районният съд постанови 3- годишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок за Георги . За прецедента TrafficNews.bg писа през декември.   Тогава в интервю за сайта Николай Георгиев заяви, че брат му е бушон в колосална схема за измами. 

Николай Георгиев бе задържан в четвъртък, а в дома и офиса му са извършени обиски. Иззети са документи и телефоните му. След това мярката му за неотклонение бе удължена на 72 часа от прокуратурата. Вчера Районният съд му наложи постоянна мярка за неотклонение.  Според близки на Георгиев, той е натопен , за да бъде покрита схема за измами. Мярката може да бъде обжалвана пред Окръжен съд след седмица. 

Цялата история и предисторията на арестите четете ТУК!

TrafficNews.bg