Охранител от частната компания за сигурност  „Ботев гард“ ЕООД е пребил доброволец от ДФ „Пловдив 112“, което е към Община Пловдив, научи TrafficNews.  Инцидентът е станал тази нощ на стадион „Христо Ботев“, след което охранителят е бил задържан от полицията.

Полемиката възникнала, когато двама доброволци сортирали оборудването на формированието. Те ползват помещение на стадион „Христо Ботев“, което е дадено от собственика на стадиона – Община Пловдив.

При обход на охранителя на стадиона, той видял двамата мъже  и ги попитал какво правят, а след това ги призовал да си ходят. Те му обяснили, че са от доброволно формирование „Пловдив 112“ и тук държат техниката си. Служителят на охранителната фирма на Ботев Пловдив обаче не проявил разбиране, напротив – казал им веднага да си тръгват. Те отказали, а в следващия момент последвали удари от охранителя към един от доброволците.

На място пристигнала линейка и екип на полицията, която задържала охранителя за 24 часа. Срещу него тече бързо производство по наказателно-процесуалния кодекс.

Припомняме, че „Ботев гард“ ЕООД е 100% собственост на ПФК „Ботев Пловдив“. Фирмата бе учредена, за да поеме охранителната дейност на Колежа и футболната база в Коматево. Нейни създатели са Въльо Петров  и Милен Стоянов, които в момента са в ареста с обвинения за въоръжена организирана престъпна група. Последният бе управител на дружеството ,а Въльо Петров – зам.-търговски директор.

Те се прочуха с това, че заплашваха,  принуждаваха и биеха фенове на Ботев Пловдив , които имат критично мнение спрямо ръководството на тима.

Въпреки че двамата са в ареста, а от клуба обявиха, че те тръгват по нов път – очевидно Въльо си е тръгнал от Ботев, но въльовщината – не. В момента управител на фирмата е Божидар Караджов. Той стана известен с това, че се оплака от физическо посегателство от строителя на стадиона и собственик на ПИМК Илиян Филипов.  Видно обаче методите на бившия управител на фенмагазина не се различават от тези на арестувания негов предшественик.

При предходни инциденти с охранители от „Ботев гард“ и фенове на тима, винаги се оказваше, че видеозаписите в този момент липсват – от клуба изтъкваха, че те ги пазят определено време и след това се трият. В случая от фирмата имат достатъчно време да запазят всички записи, на които е хванат побоя от техният служител над доброволец от Община Пловдив.

Това се случва и по-малко от месец след бруталния побой от охранители в УМБАЛ „Св. Георги“ над англичанин, който в последствие почина.

Тук вече е и ролята на полицията и държавните власти – да проверят дали тези фирми, чийто служители действат видно в разрез със Закона, отговарят на всички нормативни условия да развиват частната охранителна дейност.  

Очаквайте подробности!

 

Арестуваха Въльо и бригадата му, изнудвали, грабили и заплашвали фенове на БотевОкръжна прокуратура: Четиримата са част от въоръжена организирана престъпна група

Бригадата на Въльо към феновете на Ботев: Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете

Англичанин издъхна в УМБАЛ "Свети Георги", камера показва как охраната го биеОбразувано е досъдебно производство

УМБАЛ "Св. Георги” - Пловдив започна вътрешна проверка за случая на агресия срещу англичанин

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"Полицаят Гален Колев бил в отпуск по болест, колегата му Мартин Ламбрев имал награди

Ръководството на Ботев проговори за битите фенове от Въльо и въоръженото ОПГ, но почти нищо не казаКлубът не разполагал с кадри от побоя над фенове през ноември, Слави Микински определи като грешка назначенията на Въльо и Милен Стоянов

Повратностите на съдбата: Оставиха Въльо Петров в ареста, докато менторът му се закле като депутатРъководителят на въоръженото ОПГ, безчинствало сред феновете на Ботев, бил бит в ареста

Въльо Петров имал заболявания, които не можели да се открият в ареста, съдът обаче го остави вътреСоченият за организатор на въоръженото ОПГ в Ботев, заплашвал свидетели и техните близки

Ботев уволни шефа на охранителната си фирма, който е в ареста – смени го с отговорника на фен шопаПовишението на Божидар Караджов идва след публикуване на кадрите със скандала с Илиян Филипов