Военно-апелативният съд в София потвърди мерките на задържаните бивши шефове на Ботев Пловдив, обвинени във въоръжена организирана престъпна група.  Военните магистрати потвърдиха решението на своите колеги от Пловдив, че Въльо Петров и Милен Стоянов имат шанс да се укрият, да извършат нови престъпления, както и да повлияят на свидетелите в хода на следствието.

Освен това събраните доказателства до този  момент, аргументирано водили до извода, че двамата са виновни в престъпленията, които ги обвиняват.

Соченият за организатор на въоръженото ОПГ Въльо Петров отново изтъкнал, че има здравословни проблеми – нужда от спешна неврохирургическа интервенция. Освен това той имал заболявания, които не можели да се диагностицират в лечебните заведения към арестите. Поради това искал да бъде пуснат под домашен арест.

Съдът обаче не е взел предвид щенията на неговата защита. От направената съдебно-медицинска експертиза става ясно, че Петров няма нужда от спешна операция, а също така, че здравословното му състояние е стабилно.

От мотивите на Военно-апелативния съд става ясно още, че Въльо Петров е заплашвал свидетели по делото, както и техни близки. Той ги е предупреждавал „да внимават какво говорят”.

Бившият управител на „Ботев гард” Милен Стоянов пък изтъкнал, че трябва да се грижи за семейството си, чието финансово и здравословно състояние се влошило след задържането му.

Двамата могат да обжалват престоя си в ареста след 2 месеца, или до настъпването на нови обстоятелства около разследването.

Арестуваха Въльо и бригадата му, изнудвали, грабили и заплашвали фенове на БотевОкръжна прокуратура: Четиримата са част от въоръжена организирана престъпна група

Бригадата на Въльо към феновете на Ботев: Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете

Ръководството на Ботев проговори за битите фенове от Въльо и въоръженото ОПГ, но почти нищо не казаКлубът не разполагал с кадри от побоя над фенове през ноември, Слави Микински определи като грешка назначенията на Въльо и Милен Стоянов

Въльо остава в ареста, но съдът се смили над полицаите заради лошо здраве и семейни проблемиВоенният апелативен съд пусна под домашен арест Галин Колев и Мартин Ламбрев

Повратностите на съдбата: Оставиха Въльо Петров в ареста, докато менторът му се закле като депутатРъководителят на въоръженото ОПГ, безчинствало сред феновете на Ботев, бил бит в ареста